PHOENIX

Mitt liv - på mitt sätt. Jag är ett stolt original i en värld full av kopior. Oavsett vem DU är så ska du sannerligen känna dig välkommen till mig!

CL-Bröd utan fett, mjöl och socker

Publicerad 2014-06-03 05:01:00 i Allmänt, CL-bakning,

 
Detta bröd är så gott!
Jag måste erkänna att jag är stolt över att hittat på detta recept. 
Nu kan jag äta mackor till morgonkaffet med gott samvete och få energi!
 
OBS! När jag gjorde detta recept så tog jag det som fanns hemma. Du kan lägga till och ta bort mycket i receptet. 
Jag hade t.ex. en liten slatt äpplemos i och det behövs verkligen inte. Precis som saltet går utmärkt att ta bort.
Byt gärna ut mandelmjöl mot kokosmjöl.
Ja, ni kan variera det i evigheter. 
 

Grund:
5 ägg
2 msk fiberhusk
1 dl fibrex
2 dl mandelmjöl
1 1/2 dl lättcremefraiche 
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt

Fortsättning (ta det du har hemma):

1 dl hasselnötter
1/2 dl linfrön
1 dl mandlar
1 dl pumpakärnor
6 urkärnade dadlar
1 msk lågkalori äppelmos

Mixa äggen. Lägg i resten och mixa det också.

Bred ut smeten i en form täckt i bakplåtspapper.

Grädda i mitten av ugnen i 175 grader ca 30 min. 
Klart!

Kommentarer

Postat av: Luna

Publicerad 2015-04-15 14:10:22

Intressant! Jag räknar dock kalorier och det gör det jättesvårt när man ska baka eget bröd. Har du nån kolla på kalorimängd. Nötter och pumpakärnor innehåller ju en hel del t ex.

Svar: Nej, jag har inte koll eftersom jag själv inte räknar utan bara utsluter så mycket jag kan av vitt mjöl, fett och socker. Men det borde gå att räkna ut på något vis.
Christine Larbring

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Christine

Work in progress...

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela